Idősek világnapja

2023.10.01. 09:48

Szentkirályi Alexandra: Isten éltesse az időseket! (videó)

A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra – jelentette ki a kormányszóvivő abban a videóban, amelyet a közösségi oldalán tett közzé a ma ünnepelt idősek világnapján. Novák Katalin köztársasági elnök szintén a Facebook-oldalán köszöntötte idős honfitársainkat.

MW

Szentkirályi Alexandra a XVII. kerületi nyugdíjasokkal találkozott a a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 2023. szeptember 29-én

Forrás: Szentkirályi Alexandra / Facebook

Fotó: Alex Rako

Az időseknek, apáknak, anyáknak, nagyanyáknak, nagyapáknak és a dédszülőknek mondott köszönetet Szentkirályi Alexandra azért, hogy hazánk  legnehezebb időszakaiban, a világháború után, a kommunista diktatúra alatt, a szocializmus szűk évtizedeiben és a rendszerváltás után is kitartottak, dolgoztak és gondoskodtak a családról.

A nyugdíjasokkal 2010-ben kötöttünk egy megállapodást: amíg nemzeti kormány van Magyarországon, addig a nyugdíjuk vásárlóértéke megmarad. Az elmúlt évek bizonyították, hogy álljuk a szavunkat, sőt visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldali kormány elvett tőlük. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra! A nyugdíjkorrekciónak köszönhetően pedig, novemberben átlagosan közel félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás

– írta a videóhoz fűzött bejegyzésében a kormányszóvivő. 

Szentkirályi Alexandra már készült a mai napra: pénteken a XVII. kerületi nyugdíjasokkal találkozott a a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. 

Novák Katalin: Isten éltesse idős honfitársainkat! 

A köztársasági elnök a közösségi oldalán köszöntötte a szépkorúakat az idősek világnapján. 

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben boldogságot, egészséget, hosszú életet kívánt az időseknek. A miniszterelnöki biztos egy fotót is megosztott, amelyen a nagymamájával együtt látható.

KDNP: a kormány elkötelezett a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése iránt

A kormány elkötelezett a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése iránt, hogy soha ne térhessen vissza az az időszak, amikor a baloldal hibás gazdaságpolitikája miatt elvették a 13. havi nyugdíjat is a szépkorúaktól – írta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője vasárnapi közleményében.

Simicskó István úgy fogalmazott: szüleink és nagyszüleink, az előttünk járó generációk a vállukon viselték a 20. század minden terhét, amelyet a világháborúk pusztítása, a romba dőlt ország újjáépítése, a diktatúrák, az elnyomatás és a nélkülözés okozott. Kemény munkájuk, küzdelmük, szenvedésük és töretlen hitük nélkül ma minden bizonnyal rosszabb helyzetben lennénk.

Nem lehetünk tehát elég hálásak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket családjainkért, hazánkért, egy élhetőbb jövőért tettek 

– hangsúlyozta.

A politikus kiemelte: felelősséggel tartoznak azért, hogy akár a pandémia vagy a szomszédban dúló háború okozta gazdasági nehézségek idején is kiszámítható és nyugodt életük legyen a nyugdíjasoknak. Éppen ezért a keresztény-konzervatív kormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére és a róluk való gondoskodásra – közölte.

Simicskó István rendkívül fontosnak nevezte, hogy tisztes, emberhez méltó megélhetést, és egy ledolgozott élet munkáját elismerő megbecsülést biztosítsanak az idősek számára, hogy még sokáig velünk lehessenek. Nélkülözhetetlen tájékozottságukra, családot összetartó erejükre, szülői és nagyszülői segítő kezeikre alapozva pedig a fiatalabb generációk élete is minőségibb maradhat – mutatott rá.

Ránk számíthatnak az idősek, mert tudjuk, hogy a sikeres magyar jövő alapjait ők rakták le évtizedek munkájával és kitartásával! Az egész társadalomnak szüksége van élettapasztalatukra, bölcsességükre, egymást gazdagító jelenlétükre

 – írta a KDNP frakcióvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában