Migráció

2023.10.29. 08:16

Kocsis Máté: minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős

Rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások a határnál; az egyre erősödő migrációs nyomás egyre inkább hozza be a terrorizmust az Európai Unióba - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

MW

Illusztráció: a készenléti rendőrség tagja (k) és határvadászok járőröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Kocsis Máté közölte, magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről. A politikus szerint 

ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról.

A jelentést egyelőre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették csak meg, de hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Technikailag ez úgy működik, hogy a bizottság kérésére a jelentést tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról - közölte.

A frakcióvezető elmondta, csütörtökön személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy 

a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek. 

A képek és felvételek nem adják vissza azt az "elképesztő állapotot, hangulatot, veszélyt a sok-sok milliárdos kárt, de a határvédők által végzett áldozatos és bátor munkát sem" - jegyezte meg.

Kocsis Máté azt mondta, 

minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős; a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozza, ami ellen minden erővel fel kell lépni.

"Nem szeretnénk, ha ez a vita a szőnyeg alá söprődne" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy véleménye szerint a jövő évi európai parlamenti választásoknak "meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában