Zavaros fejtegetés

2023.10.23. 17:32

Gyurcsány szerint nem a tűzszünet és a béketárgyalások jelentik a kiutat (videó)

Nem az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások jelentik a kiutat, a pesti srácok sem akarták letenni a fegyvert és az agresszorral akartak béketárgyalásokat folytatni – mondta a bukott miniszterelnök az ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

MW

Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A 17 évvel ezelőtti véres október 23-ért felelős Gyurcsány Ferenc zavaros fejtegetésbe kezdett, amikor arról beszélt, hogy október 23-a megszűnt a nemzet ködös ünnepének lenni – írja a Magyar Nemzet.

Ma nincs állami megemlékezés, vagy csak állami megemlékezés van és nincs ünnep

– mondta szó szerint.

Szerinte az ünnepről megemlékezik a hivatalosság és az ünnep őrzői, azaz ők – próbálta kisajátítani október 23-át Gyurcsány Ferenc, az Apró-villa lakója. Hozzátette, vannak akik kifordítják és hamisítják az ünnep üzenetét, ezek az emberek az állam, a hatalom emberei. 

Az ünnep szellemét viszont Gyurcsányék őrzik, akik egyre kevesebben vannak – sajnálkozott az egykori kormányfő. Úgy vélekedett, senki nem tud beszélni a nemzet egésze nevében, mert ez a nap nem egységes a nemzet lelkében, szívében és az agyában.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában