Erőszak

2023.10.30. 15:22

Antifa támadások elkövetőit azonosíthatták

A februári antifa támadásokkal összefüggésben újabb személyeket sikerült beazonosítani a hatóságoknak – tudta meg a Magyar Nemzet. A Budapesten történt véres leszámolást elkövetők bűntársai kerültek most célkeresztbe: van köztük szír, albán, olasz és több német állampolgár is. Súlyos testi sértés miatt adtak ki ellenük elfogatóparancsot.

MW

Nemzetközi antifa társaság randalírozott Budapesten (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Filip Singer

Nyolc ember ellen adott ki körözést a februári Antifa-támadásokkal is összefüggő bűnügyben az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet. 

A police.hu-n fellelhető információk szerint ugyanis október 30. óta súlyos testi sértés miatt egy albán, egy szír, két olasz és négy német állampolgárt keresnek. 

Antifa erőszak Budapesten

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy a már közösség tagja elleni erőszak gyanújával korábban körözött hat német állampolgárral szemben is kiadták az előbbi bűncselekmény miatti elfogatóparancsot.

Ismert, néhány hónapja valódi embervadászatot rendezett a magyar fővárosban egy körülbelül 10-15 főből álló Antifa-társaság.

Többeket annyira megvertek, hogy kórházba kellett őket szállítani. 

Három gyanúsított már rendőrkézen 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el első körben büntetőeljárást. 

A BRFK már az első támadás után külön nyomozócsoportot állított össze, majd a támadók közül többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt.

Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. 

Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt.

Ezt igazolja, hogy az elfogottak közül a német férfi összefüggésbe hozható a vörös bűnszervezettel.

A német nő bűnügyi felügyeletbe került, míg férfi honfitársát és az olasz nőt letartóztatta a nyomozási bíró. A bíróság november közepéig meghosszabbította utóbbi két gyanúsított letartóztatását. A német nő pedig február közepéig bűnügyi felügyeletben marad.

A három gyanúsított ügyében a rendőrség nemrég befejezte az eljárást, esetükben a további döntést az ügyészség fogja meghozni.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán is olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában