Keresztényüldözés?

2023.10.29. 11:30

A bíróságon folytatódik a felgyújtott nagykovácsi kereszt ügye

Menczer Tamás Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az engedélyek már adottak a korábban felgyújtott kereszt helyreállításához, azonban vannak emberek, akik ezt nem nézik jó szemmel.

MW

A kereszt a vandalizmus előtt a Nagy-Szénás hegyen.

Forrás: Magyar Nemzet

Augusztus 20-án ismeretlenek felgyújtották és porig égették a Pest vármegyei Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegyen pár éve felállított fa keresztet. Az eset nagy port kavart, komoly indulatokat kavart.

Az ügy alakulásáról Menczer Tamás adott hírt a közösségi oldalán megosztott videóban, amelyben elmondta,

a keresztet vandál módon feldarabolták, felgyújtották, „talán szalonnát is sütöttek rajta.”

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek.

Menczer Tamás hangsúlyozta, a vallási kérdésen messze túlmutató ügyről van szó. Az államtitkár elmondta, a hegyen újra kereszt áll majd, a kormányhivatal a szükséges engedélyt már megadta. Azonban felhívta rá a figyelmet, hogy vannak olyan emberek, akik mondvacsinált környezetvédelmi okok miatt ezt nem akarják, majd megemlített több nevet is.

A politikus jogosan vetette fel a kérdést, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park vezetése vajon miért tarthatja természetkárosítónak egy 20x20-as talapzaton álló kereszt kihelyezését, a talapzat ugyanis már ott van, arra csak fel kellene erősíteni az új keresztet.

Menczer Tamás a jelenséget egyenesen a keresztényüldözés egy fajtájának nevezte, ugyanakkor biztosított mindenkit arról, hogy továbbra is harcolni fog az ügy érdekében, ugyanis a megtámadott kormányhivatali engedélyről így a bíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában