Érzékenyítés

2023.08.09. 17:54

A magyar LMBTQ-fiataloknak is külön mosdókat és öltözőket akarnak a Soros-szervezetek

– Az LMBTQ-közösség tagjai számára lehetővé kellene tenni a nemi identitás szerinti mosdó- és öltözőhasználatot, engedélyezni kellene az azonos nemű pár választását az ünnepségeken, valamint a választott nevükön kellene szólítani őket az iskolában – derül ki a Befogadó terek program részeként megjelent irományból.

MW

Illusztráció

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

Az Európai Bizottság által finanszírozott, magyarországi iskolákat és munkahelyeket célzó Befogadó terek elnevezésű program részeként útmutató készült „az iskolai zaklatás megelőzéséről” a pedagógusoknak. 

A kiadvány középpontjában elsősorban a szexuális és nemi kisebbséghez tartozó fiatalok állnak, mivel állításuk szerint az LMBTQ-fiatalok ellen elkövetett szóbeli, fizikai és online zaklatás és erőszak növekvő tendenciát mutat – írja a Magyar Nemzet. 

Az LMBTQ-szervezetek javaslata szerint a sokszínűséget, mint értéket kell hangsúlyozni az iskolákban, 

amely teret ad annak, hogy a kisebbségekhez tartozó fiatalok és felnőttek felvállalják önmagukat, és merjenek beszélni arról is, amiben különböznek a többségtől. 

Az útmutatóban megjegyzik azt is, hogy a 2021-ben elfogadott gyermekvédelmi törvény – amely tiltja a homoszexualitás és a transzneműség népszerűsítését a 18 éven aluliak számára, valamint a genderideológiát nem engedi be a kiskorúak közé az iskolákba.

A felvilágosításon túl fontosnak tartják az LMBTQ-fiatalok igényeinek, szükségleteinek meghallgatását, tiszteletben tartását, valamint ezeknek a beépítését az iskola működésébe, amely szerintük például olyasmiben nyilvánulhat meg, mint a mosdó- és öltözőhasználat vagy a gyermek által választott név használata. 

Illusztráció
Forrás: Shutterstock

Az LMBTQ-szervezetek elképzelése szerint az iskolák dolgozóinak ezen felül az érdekérvényesítést, beleértve az alulról szerveződő, például LMBTQ-csoportok létrejöttét is támogatni kell, valamint segíteniük kell a kisebbségekhez tartozó diákokat a szükségleteik kielégítésében.

Így például lehetővé kellene tenni számukra, hogy mindenki szabadon fejezze ki nemi identitását, az iskolai ünnepségeken, szalagavatón pedig engedélyezniük kellene az azonos nemű pár választását

– olvasható az útmutatóban.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ősszel szigorítják a gyermekvédelmi törvényt

A gyermekeket megfelelő törvényi, adminisztratív, szociális, oktatási intézkedésekkel meg kell védeni a fizikai és lelki erőszaktól, bántalmazástól, a rossz bánásmódtól vagy kizsákmányolástól, beleértve a szexuális visszaélést, különösen a pedofíliát. Az óvodákba vagy iskolákba nem való, ártalmas, egyoldalú szexuális képzetek és elképzelések széleskörű, megtervezett terjesztése ellen kíván fellépni a kormány a politika és a jog eszközrendszerével – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Ifj. Lomnici Zoltán azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz tegnapi Facebook posztjában bejelentette: ősszel szigorítják a gyermekvédelmi törvényt.

Az alkotmányjogász szerint a kormány a vonatkozó szigorítások kapcsán figyelheti azokat a republikánus törvényhozók által Amerikában diktált trendeket is, amelyek a gyermekek elleni abúzusokat szigorú büntetőjogi eszközökkel rendelik szankcionálni. 

Mint kifejtette: a Btk.-szigorítással összefüggésben a közbeszédben felmerült a kiskorúak szexuális együttléte kapcsán a beleegyezésnél az életkori határ megváltoztatása, illetve a tárgykörben felmerülő bűncselekmény-típusok tényállási elemeinek differenciálása, illetve a már létező tényállások tartalmi bővítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában