Kapcsolatok

2023.07.10. 13:27

Orbán Viktor az üzbég államfővel tárgyalt

A kormány továbbra is a magyar-üzbég politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik - mondta a magyar kormányfő.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Savkat Mirzijojev üzbég elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Szamarkandban 2022. november 10-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor hétfőn telefonon tárgyalt Savkat Mirzijojevvel, Üzbegisztán elnökével, akinek gratulált a vasárnapi választásokon aratott győzelméhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor szerint a választási siker jól jelzi, hogy az üzbég emberek elkötelezettek a Mirzijojev elnök által megteremtett stabilitás és a végrehajtott reformok mellett.

A magyar miniszterelnök kifejtette: kormánya továbbra is a magyar-üzbég politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik.

Orbán Viktor és Savkat Mirzijojev örömmel állapították meg, hogy számos magyar cég már komoly súllyal megjelent az üzbég piacon például a bankszektorban, a kommunikáció és a kereskedelem terén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában