Pride rendezvények

2023.07.13. 13:38

Ismét átfestették a padot, őrséget állítanak mellé (új színekkel frissítve!)

Csütörtökön kora délelőtt ismét átfestették az elhíresült ferencvárosi padot, amit ezentúl éjszaka is őrizni fognak. Pénteken kisiskolásoknak tartanak érzékenyítő foglalkozást, szombaton pedig lezárások várhatóak a Budapest Pride miatt a fővárosban. A Mandinerről szemezgettünk.

MW

A padot csütörtökön délután a magyar zászló színeire festették

Forrás: MW

Fotó: Pál Tamás

Mégsincs vége a pad-kálváriának, ismét szivárványszínűre pingálták azt – írja a Mandiner. A padnál az Amnesty International aktivistái jelentek meg, akik a barna árnyalatról ismét a szivárvány színeire mázolták az utcai ülőalkalmatosságot.

A cikkben szavazhatunk is arról, milyen színben szeretnénk látni a padot.

Az újabb átalakításról Baranyi Krisztina is tudhatott, Ferencváros polgármestere ráadásul bekeményít, és éjszaka is őriztetni fogja az utcai padot. Mint fogalmazott,

ezen a héten még éjszaka is őriztetni fogjuk. A jövőben viszont bárki átfestheti az önkormányzat támogatásával.

Tervei szerint később pályázatot írnak ki a pad átfestésére, amelyre civil szervezetek és labdarúgóklubok jelentkezését is várják majd.

A Mandiner egy ennél talán komolyabb eseményre is felhívja a figyelmet másik cikkében. 

Kisiskolásoknak tartana bemutató órát a Labrisz Leszbikus Egyesület

 – írja cikkében a lap. Az eseményre péntek délután kerülne sor a fővárosban. Mint írják, a Budapest Pride keretében tervezett workshop célja, 

hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ+ témát az iskolába.

Az előzetes regisztrációhoz kötött programra elsősorban pedagógusokat, pedagógus hallgatókat vagy egyéb oktatási területen dolgozó szakembereket várnak.

Szombaton rendezik a 28. Budapest Pride felvonulást. A Mandiner cikke szerint a menet a Városligetből indul majd és oda is tér vissza, az útvonal érinti az Andrássy út egy jelentős szakaszát, amely környékén szintén lezárások várhatóak. 

Ezen az útvonalon lesznek lezárások
Július 15-én délután háromkor indul az idei Pride felvonulás a Vajdahunyad vára előtti zöldterületről – derül ki az eseményt biztosító BRFK közleményéből. A rendezvény este nyolc óráig tart a Városliget – Hősök tere – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Király utca – Felsőerdősor – Andrássy út – Hősök tere – Városliget útvonalon. 

Csütrtökön délután a Mi Hazánk aktivistái festették át a padot nemzeti színűre – számolt be róla a Mandiner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában