Diplomácia

2023.07.14. 17:50

Afrikába utazott Novák Katalin

A köztársasági elnök látogatásának első állomása Ruanda, ahol először jár magyar államfő.

MW

Először jár magyar államfő Ruandában

Forrás: Facebook / Novák Katalin

„Magyarország évek óta komoly segítséget nyújt iskolák, kórházak fejlesztésében és a fenntartható vízgazdálkodás megteremtésében a tragikus közelmúlttal rendelkező Ruandának, ahol először jár magyar államfő” – tudatta közösségi oldalán Novák Katalin. Az államfő ismertette, Ruanda fővárosában, Kigaliban lesz az a nemzetközi konferencia is, ahol más államfőkkel együtt a nők helyzetének erősítéséért szólal fel. 

A régióban élő magyarokkal is találkozom, és magyar emlékhelyeket is felkeresek majd

– tudatta.

Novák Katalin később egy másik bejegyzésben arról írt, hogy egy ruandaiak által is nagyra becsült magyar előtt tisztelgett.

„Főhajtás egy Ruandában is tisztelt magyar állatvédő emléke előtt” – fogalmazott.

A köztársasági elnök posztjában elárulta: 

Az, hogy Ruandában élnek még rinocéroszok, nagyrészt egy magyarnak, a helyiek által is tisztelt Gyöngyi Krisztiánnak köszönhető.

Novák Katalin arról számolt be: „Az elhivatott, de tragikus körülmények között elhunyt magyar ökológus élete és munkássága előtt hajtottunk fejet özvegye, Bedő Orsolya, valamint az általa kiképzett vadőrök társaságában.”

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában