Újdonság

2023.06.29. 21:35

MÁV: fejlesztették a vasúti utastájékoztatási rendszert

Újabb fejlesztéssel bővült a MÁV és a MÁV-Start utastájékoztatási rendszere, a mikorindul.hu webcímen is elérhetők a vasútállomások, megállóhelyek közlekedési információi - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

MW

Három összekapcsolt KISS emeletes motorvonat 1200 utassal elindul a Nyugati pályaudvarról 2023. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A tájékoztatás szerint teszt jelleggel ezen a héten három budapesti pályaudvar - a Nyugati, a Keleti és a Déli - állomási kijelzőin található menetrendi idők, az aktuális indulási és érkezési vágányszámok, a forgalmi változások, a várható késések, járattörlések olvashatók okostelefonon, illetve az internetes böngészőkben. 

A tervek szerint a vasúttársaság a fejlesztést fokozatosan kiterjeszti további állomásokra, a nyár végéig már több mint 150 vasútállomás esetén jelennek meg online is a tényleges vágányszámok. 

A tesztelési időszakban a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron plakátokon hívják fel a figyelmet az újdonságra. Ezeken a QR kód is látható, amelyet az okostelefonok kamerájával beolvasva, az adott pályaudvar utastájékoztatási felülete az utasok saját okostelefonján jelenik meg. Ez a fejlesztés a tesztidőszakot követően elsősorban azokon az állomásokon jelent előrelépést, ahol jelenleg semmilyen digitális kijelző nincs kihelyezve - tájékoztatott a MÁV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában