Válasz nélkül

2023.06.28. 19:43

Hadházy kitart pénzmosással gyanúsított ügyvédje mellett

A független képviselő egyik legfontosabb szövetségese korrupcióból származó hatalmas vagyont segített a gyanú szerint tisztára mosni.

MW

Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza elõtt 2022. november 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem határolódik el Hadházy Ákos egyik legfontosabb bizalmasától, Vancsura Istvántól, akit pénzmosással gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – ez derül ki abból a válaszlevélből, amit a politikus az üggyel kapcsolatos kérdésekre küldött a Magyar Nemzetnek.

A gyanú szerint Vancsura István kecskeméti politikus, ügyvéd segítette tisztára mosni a pénzügyminisztériumi botrányban gyanúsított ismerőse EU-s pénzeket is érintő, korrupcióból szerzett kétszázmilliós vagyonát.

Az eset azért is kínos lehet Vancsurának, mert az ügyvéd a Hadházy fémjelezte Magyar Korrupcióellenes Szövetség egyik alapítója, aki nem egyszer emelte fel a szavát – volt, hogy Hadházy Ákossal közösen -, ha vélt vagy valós EU-s pénzekkel kapcsolatos visszaélésre bukkant. Sőt, Vancsura ügyvédként nem egyszer segítette Hadházy Ákos munkáját a korrupcióellenes harcban.

Érdemi válaszok helyett vádaskodás

Mindezek miatt több kérdést is feltett a lap Hadházy Ákosnak. Többek között azt szerették volna megtudni, értesült-e arról, hogy Vancsura Istvánnál tavaly házkutatás volt és pénzmosással gyanúsították meg, továbbá, hogy annak fényében is folytatják-e az együttműködést, hogy bizalmasát ilyen súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják?

Hadházy Ákos válaszlevelében a kérdésekre adott érdemi válaszok helyett propagandistázott és összehangolt lejáratókampányról beszélt, ami szerinte azért történt, mert az őt régóta segítő Vancsura számos feljelentést tett az általa feltárt ügyekben. Hozzátette: „ezek a „tudósítások” semmilyen új fejleményről nem számolnak be, csak a korábbiakat ismétlik”.

Nos, a valóság ezzel szemben az, hogy semmilyen összehangolt akcióról nincs szó, egyetlen cikk jelent meg szombaton a témában, miután e sorok írója tudomást szerzett a volt pénzügyminisztériumi tisztségviselőket érintő ügy - eddig még sehol meg nem jelent – új fejleményével kapcsolatban. Ez pedig az, hogy Vancsura Istvánt tavaly tavasszal egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel gyanúsították meg.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában