Június 15-ig

2023.05.13. 14:22

Ismét pályázhatnak a települések az Idősbarát önkormányzat díjra

Ismét pályázhatnak a települések az Idősbarát önkormányzat díjra - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

MW

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára beszédet mond az Idősbarát Önkormányzat Díjak átadása alkalmából tartott gálán a Pesti Vigadóban 2022. december 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Hornung Ágnes azt írta, hogy 

az Idősbarát önkormányzat díjat azok a községek, városok nyerhetik el, amelyek kötelező feladataikon túl aktívan tevékenykednek a helyben élő idősek közérzetének, jóllétének javításáért, például kiegészítő szolgáltatások biztosításával, különféle programok szervezésével.  

"Mindannyiunk Magyarországát az idősek generációja alapozta meg, ezért hálával tartozunk nekik" - fogalmazott az államtitkár a bejegyzésben.   

A kormány.hu oldalon azt írták, hogy az elismerés az aktív önkormányzati időspolitika megerősítését, az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és az idősügyi tevékenységek konkrét eredményeinek fejlesztését szolgálja, hiszen az időspolitika érvényesüléséért helyi szinten legtöbbet a közösségek fejlődését szolgáló önkormányzatok tehetik.   

Az Idősbarát önkormányzat díj elnyerésével másfélmillió forintos pénzjutalom jár, amelyet a nyertes önkormányzatok még az idén megkapnak. 

Az elismerésre június 15-ig pályázhatnak a települések - írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában