Segítségnyújtás

2023.04.17. 11:53

Szijjártó Péter: elkötelezett támogatói vagyunk a Közel-Keleten élő keresztény közösségeknek

A külügyminiszter a közösségi oldalán ismertette, a kormány folytatja a keresztény iskolák és kórházak működésének támogatását, és továbbra is részt vesz a közel-keleti keresztény templomok felújításának finanszírozásában.

Forrás: Szijjártó Péter/Facebook

Fotó: MARTON_KIRALY

Szijjártó Péter Gebran Bassil-lal találkozott, aki meghatározó szereplője Libanon és az egész Közel-Kelet politikai életének. "Az általa vezetett keresztény pártnak jelentős szerepe van abban, hogy Libanonban újra létrejöjjön a politikai stabilitás és ezáltal az ország ismét a békés fejlődés útjára léphessen" - közölte a külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta,

mi elkötelezett támogatói vagyunk a Közel-Keleten élő keresztény közösségeknek, segítjük őket abban, hogy biztonságban élhessenek azokban a térségekben, ahol a keresztény közösségek már évszázadok óta élnek. Ezért folytatjuk a keresztény iskolák és kórházak működésének támogatását, és továbbra is részt veszünk a közel-keleti keresztény templomok felújításának finanszírozásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában