Tehetséggondozás

2022.05.26. 15:42

Novák Katalin lett a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnöke

A három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein.

Novák Katalin köztársasági elnök vállalta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét.

Novák Katalin csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, "a fiatal tehetségek támogatása az egyik szívügyem volt eddig is, és ezután is az marad. Ezért örömmel vállaltam a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét".

Az államfő emlékeztetett: a három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein.

Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített a felvételije és a tanulmányai finanszírozásában - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a "Stipi-ösztöndíjra" már idén is jelentkezhetnek a https://ntk.hu/ oldalon azok a diákok, akik "mernek nagyot álmodni és belevágni egy hatalmas kalandba".

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának B komponensére azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt.

Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Az ösztöndíjra június 13-ig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését a www.ntk.hu oldalon.

Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint, fejenként akár 27 millió forint is elnyerhető.

Borítókép: Novák Katalin Facebook oldala
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában