Energiaárak

2021.11.28. 09:49

A baloldal Magyarországra hozná az európai energiaválságot

Hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és ezt szeretnék Magyarországra is behúzni Márki-Zay Péterék, hiszen a hihetetlen magas rezsiszámláktól kizárólag a rezsicsökkentés védte meg a magyar családokat – mondta a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Németh Szilárd hangsúlyozta: a baloldal miniszterelnök-jelöltjének a rezsicsökkentést bíráló szavai beleilleszkednek abba a sorba, amit már megszokhattunk, példaként említette erre Bangóné patkányozását.

A kormánypárti politikus kifejtette, a baloldali miniszterelnök-jelölt úgy szeretné hitelessé tenni a mondandóját, hogy elkezdi gyalázni, gúnyolni, pocskondiázni azokat, akik nem értenek vele egyet, vagyis a magyarok nagy többségét.

Szerintem ez megengedhetetlen – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve: Márki-Zay Péter a gúnyolódáson túl valójában veretesen beismerte, hogy miniszterelnökké választása esetén a teljes rezsicsökkentést úgy, ahogy van eltörölné. Kiemelte, a baloldal 2002-ben azt ígérte, hogy nem lesz gázáremelés, majd mégis tizenötször megemelte a gáz és a villany árát, aminek eredményeként előbbi háromszorosára, utóbbi kétszeresére drágult.

A baloldal mindenben szeretné teljesíteni a brüsszeli elvárásokat,

egy olyan energiaunió létrehozását, amelyben az árakat a piac szabályozza – mondta Németh Szilárd.

– Jól látható, hogy ennek mi a következménye Németországban, Ausztriában, ahol idiótábbnál idiótább filmeket forgatnak arról, hogy mit kell majd akkor tenni, ha nem lesz gáz, meg nem lesz villany – fogalmazott.

Németh Szilárd szerint van egy másik következménye is annak, amit Brüsszel erőltet Európára: a gáz ára ötszörösére, a villany ára kétszeresére emelkedett egy éve alatt, valamint egekben vannak a benzin- és a gázolajárak. Nem véletlen az, hogy vannak országok, amelyek szintén alkalmaznák a magyar kormány nyolc éve sikeresen alkalmazott rezsipolitikáját – mondta a Fidesz alelnöke. Hangsúlyozta, ennek alapja, hogy

a kormány úgy tudja megvédeni a családokat és fenntartani az energiaszolgáltatás biztonságát, hogy nem a profitot helyezi előtérbe, hanem a magyar családok érdekeit.

Szólt arról is, amikor 2002-2010 között külföldi kézben voltak az energiaszolgáltatók, akkor azok azért kaptak tizenötször lehetőséget áremelésre, mert azt mondták: a magyarok nem akarnak fizetni és ezért nekik nincs meg a megfelelő hasznuk.

Németh Szilárd aláhúzta, bár teljes képtelenségnek hallatszik, amiket a baloldal miniszterelnök-jelöltje mond, de szerinte valóban azokat a programokat támogatná, hogy az emberek cseréljék le kis autókra a családi autójukat, vagy egyáltalán ne is járjanak autóval, tartsanak majd különböző szüneteket a szolgáltatás igénybevételével, nehogy nagyon megterheljék az egész rendszert.

– Volt már ilyen, hadikommunizmusnak is hívták ezt annak idején – mondta a Fidesz alelnöke.

Németh Szilárd kitért arra is, a főpolgármester már lebukott a Városháza-ügyben, miután először bujkált, majd magyarázkodott, összevissza beszélt, mindent megtett, hogy terelje a figyelmet erről a hihetetlen korrupciós botrányról, ami átlengi az ő vezetése alatt az egész Városházát.

Elmondta, biztosan nem tud majd megfelelően működni a Városháza-ügy feltárására létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság, mert a testület a főpolgármester javaslatára nem hallgathatja meg Bajnai Gordon volt miniszterelnököt.

– Jól látható, hogy mindent el akarnak takarni, de világos mindenki előtt, hogy mi zajlik a Városházán – mondta.

Kiemelte, előre lejátszott ügyek vannak, ezekért mindenféle jutalék jár embereknek, hol 10 százalék, hol 20 százalék és ugyanebben a rendszerben szerettek volna túladni a Városházán, ha úgy tetszik a munkahelyükön.

Ez teljesen megdöbbentő, de nem újdonság, hiszen 2010 előtt Demszkyék és Gyurcsányék ugyanezt csinálták: emlékszünk még a Posta-székház-botrányra, a MÁV-székház-botrányra – mondta Németh Szilárd.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában