Ország-világ

2021.10.16. 09:38

Dömötör Csaba: a kirakatarcok mögött a régiek áhítoznak a hatalomért

Mindegy, hogy ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált”, mert a mindenkori politikai erőviszonyokat az határozza meg, hogy kinek hány képviselője van az Országgyűlésben – mondta a politikus.

Debrecen, 2021. július 12. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Debreceni Egyetem Innovációs Központjában tartott sajtóbejárást követő sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. július 12-én. A kormány mintegy 55 milliárd forintot biztosít a hazai oltóanyaggal kapcsolatos kutatásokra, fejlesztésekre, valamint a gyár felépítésére az egyetemi innovációs központ épületének szomszédságában.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Karácsony Gergely visszalépésével is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót a baloldalon – mondta a Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról is beszélt a lap szombati számában, hogy minden magyar ember érezni fogja a gazdasági fellendülés eredményét a kormány által bejelentett intézkedéseknek köszönhetően.

Dömötör Csaba kifejtette:

valójában mindegy, hogy ki nyeri az előválasztásnak nevezett „maszkabált”, mert a mindenkori politikai erőviszonyokat az határozza meg, hogy kinek hány képviselője van az Országgyűlésben.

Márpedig az első fordulóban eldőlt, hogy a DK-nak lesz a legtöbb, remélhetőleg továbbra is ellenzékben – jegyezte meg. Ez azt jelenti, hogy a DK hozza majd meg a döntéseket, és mindegy, hogy kit raknak a kirakatba.

Bárhogy is legyen, a kirakatba állított szereplők mögött ugyanazok az arcok jelentkeznek a hatalomért, mint korábban

- fogalmazott a politikus.

Márki-Zay Péterről úgy vélekedett: egy párt és képviselőtársak nélküli ember csak akkor lehet baloldali miniszterelnök-jelölt, ha megállapodik a baloldallal, és Márki-Zay ezt minden bizonnyal megtette. Hozzáfűzte, hogy bár Márki-Zay jobboldali politikusként határozza meg magát, ugyanakkor úgy viselkedik, olyanokat mond és úgy is cselekszik, mint egy baloldali politikus, és semmi köze a jobboldalhoz.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, a kormány mindettől függetlenül teszi a dolgát; az a feladata, hogy erősítse az országot és újraindítsa a gazdaságot. Az ennek érdekében született döntések közül kiemelte, hogy biztosnak látszik a családi adó-visszatérítés, a zöldcsokkal tovább bővült az otthonteremtési program, jó esély van a kétszázezres minimálbérre is, és januártól a 25 év alatti fiataloknak nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük.

A kormány a járvány nehézségei ellenére is bizonyítani fogja, hogy a mostani az országépítés időszaka.

Azonban Budapest példája is mutatja, hogy akár egy év alatt is le lehet rombolni azt, amiért magyarok milliói egy évtizedet dolgoztak.

Tanuljunk ebből, és ne hagyjuk, hogy a baloldal az országgal is megtegye azt, amit a fővárossal!

- figyelmeztetett Dömötör Csaba.

A teljes interjút elolvashatja itt.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Debreceni Egyetem Innovációs Központjában tartott sajtóbejárást követő sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. július 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában