európai fórum

2021.09.02. 18:30

Varga Judit: egyre többen tekintenek Magyarországra követendő példaként

Sokan kíváncsiak hazánk véleményére, megoldásaira.

Egyre többen tekintenek Magyarországra követendő példaként – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán, Alpbachból bejelentkezve.

Az osztrák városban ülésezik az Európai Fórum, amely – mint Varga Judit elmondta – minden őszi politikai szezon évadnyitó vitarendezvénye.

A miniszter videójához hozzáfűzve azt írta: bár a nemzetközi média és egyes politikusok olykor szeretik „fekete bárányként” beállítani Magyarországot, – mint fogalmazott – el kell szomorítania a „farkast kiáltókat és a Hazánkat kiközösíteni szándékozókat, hogy Magyarország köszöni, jól van, a Fórumon elszigetelődésnek nyomát se látni”.

Varga Judit kiemelte: sokan kíváncsiak Magyarország véleményére, megoldásaira, és egyre többen tekintenek az országra követendő példaként és fogadják meg a magyar kormány Európát építő tanácsait.

Az igazságügyi miniszter csütörtökön megbeszélést folytat Dubravka Suica biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, valamint Karoline Edtstadler osztrák Európa-ügyi miniszter meghívására részt vesz a kontinens előtt álló kihívásokról szóló panelbeszélgetésen.

Az Európa Fórum témái között szerepel továbbá a migráció, a klímapolitika, a vírus utáni helyreállítás és az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat is – ismertette.

Magyarország továbbra is elkötelezett Európa és az Európai Unió mellett, „mi építeni akarjuk ezt a közösséget és nem mesterkélt ideológiai vitákkal szétzúzni az egységet” – közölte Varga Judit, hozzátéve: „ezért is védjük rendületlenül Európa kulturális és fizikai határait, mindeközben élen járunk a kontinens jövőjéről folytatott gondolkodásban”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában