Zavaros beszéd

2019.04.23. 21:14

Barack Obama és Hillary Clinton szerint „húsvéthívőket” gyilkoltak Srí Lankán

A volt amerikai elnök és egykori külügyminisztere még a „keresztény” szót sem merte leírni. Vagy nem akarta.

Hillary Clinton stands with President Barack Obama during an election eve rally on November 7, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. As the historic race for the presidency of the United States comes to a conclusion, both Clinton and her rival Donald Trump are making their last appearances before voting begins tomorrow. (Photo by Cheriss May/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Cheriss May

Szinte a világ összes politikusa elítélte a hétvégi Srí Lanka-i terrortámadást, azonban a bevándorláspárti politikusok ennek egy különleges módját választották, nem írták le, hogy keresztényeket gyilkoltak az ázsiai országban az iszlamista terroristák – hívta fel a figyelmet a jelenségre a 888.hu összeállítása.

Húsvétvasárnap összehangolt terrortámadást hajtottak végre iszlamisták Srí Lankán. Az Indiától délre fekvő szigetországban csaknem tíz öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a támadásban több mint háromszázan meghaltak, ötszázan pedig megsebesültek. A támadássorozatot az Iszlám Állam vállalta magára, bár a helyi hatóságok szerint inkább egy helyi illetőségű iszlamista szervezethez köthető.

Óriási pusztítást végzett a detonáció a negombói Szent Sebestyén-templomban is
Fotó: ISHARA S. KODIKARA / AFP

A politikusok többsége a közösségi médiában emlékezett meg az esetről. Így tett Barack Obama volt amerikai elnök és Hillary Clinton, a demokraták korábbi elnökjelöltje is. Azonban ők nem írták le, hogy az áldozatok többsége keresztény hívő volt, akiket a templomban végeztek ki. Ők annyit írtak:

„Easter worshipper”, azaz „húsvéthívő”.

The attacks on tourists and Easter worshippers in Sri Lanka are an attack on humanity. On a day devoted to love, redemption, and renewal, we pray for the victims and stand with the people of Sri Lanka.

— Barack Obama (@BarackObama) " target="_blank">2019. április 21.

Hozzájuk hasonlóan több bevándorláspárti demokrata politikus is így tett, egyszerűen nem írták le, hogy az áldozatok keresztények voltak, akiket iszlamisták gyilkoltak meg. Ezt a tényt egyszerűen elhallgatták.

On this holy weekend for many faiths, we must stand united against hatred and violence. I'm praying for everyone affected by today's horrific attacks on Easter worshippers and travelers in Sri Lanka.

— Hillary Clinton (@HillaryClinton) " target="_blank">2019. április 21.

„Barack Obama és korábbi külügyminisztere, Hillary Clinton, míg a politika élvonalában voltak, vonakodtak attól is, hogy elismerjék, valójában a radikális iszlám áll több terrortámadás mögött is”

– emlékeztet a Breitbart cikkére hivatkozva a 888.hu.

Borítókép: Barack Obama és Hillary Clinton egy 2016-os kampányrendezvényen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában