köszöntötték a legidősebbeket is

2019.10.02. 16:03

Idősek Világnapja Lepsényben

Településünkön már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

Borsos György (olvasó)

Az ünnepeltek Fotó: Borsos György / Olvasó

Ünnepi beszédében Salamon Béla polgármester úr méltatta az idősek tetteit, cselekedeteit. „Fontos, hogy felismerjük azt, hogy amit az életben elértünk, azt egyrészt magunknak, másrészt szüleinknek, nagyszüleinknek is köszönhetjük.

Salamon Béla polgármester úr ünnepi beszéde
Fotó: Borsos György / Olvasó

Munkánkat az elődök eredményeire építve végezzük. A mi életünk is akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk átadni. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Szebbé és reménytelibbé teszik életünket. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, véleményük, bölcsességük megosztásával.”

Minden évben hagyományosan köszöntjük településünk legidősebb férfi és női lakosát.

Az ünnepeltek
Fotó: Borsos György / Olvasó

Az urak közül Nosztori József a rangidős, aki 1919-ben született, így idén töltötte be 100. életévét. Gratulálunk és további szép éveket kívánunk! Településünk legidősebb női lakosa Langer Józsefné 1923-ban született, 96 évvel ezelőtt. Jó egészséget, örömteli éveket kívánunk!

Pohly Boglárka csárdás műsora
Fotó: Borsos György / Olvasó

A hivatalos műsort egy zenés blokk zárta le, Pohly Boglárka magyar nóta, operett és csárdás dalaival. Az énekesnő akrobatikus elemekkel tűzdelt táncprodukciója nagy tapsot kapott, a közönség vele együtt énekelte az ismert slágereket.

Az est zárásaként ízletes vacsorát kínáltunk vendégeinknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!