Olvasó

2019.10.04. 11:43

2019. 09. 27- 10. 03. A Magyar Népmese Hete volt Lepsényben

Immár hagyományosan került megrendezésre a Lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében a magyar népmese ünnepe. Idén újfent több  lehetőség állt a gyermekek és felnőttek részére, hogy átadják magukat egy kicsit  a mesének!

Borsos György (olvasó)

Méry Emma a győztes hamuban sült pogácsákkal

Fotó: Borsos György

Szeptember 27-től lehetett leadni Benedek Elek: Holló úr meg rókáné című meséjéből készült rajzokat. Szeptember 30-tól a gyerekek mesekvízt tölthettek ki, ahol 13 + 1 furfangos kérdésre kellett megválaszolniuk. 12 csapat és 11 egyéni nevezés történt, akik vállalkoztak arra, hogy megmutassák, mennyire jártasak a magyar mese világában. Azonban telitalálatos szelvény nem akadt! A legjobb eredményt (13,5 pont) a 4/b. osztályból a Népmese csapata érte el (Méry Emma, Rács Viktória, Gera Frida).

Október 1-n, a Művelődési Házban egy interaktív mese-csapatversenyre került sor. 7 csapat nevezett be a játékokra, akik a 2-3-4. évfolyamból kerültek ki, vegyes csapatot alkotva. 6 fordulóból állt a megmérettetés. Volt névkirakó, mese puzzle kirakás, mesefigurák vetítése, és ezekről 3-3 kérdés feltevése és megválaszolása, Hétmérföldes csizma próba, Az égigérő paszuly című mese megtekintése és feldolgozása kérdések formájában, valamint eljátszották a

gyerekek a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét. A 3. helyezett csapat az Óriások lettek 24 ponttal, a 2. helyezett a Mátyás csapat 27 ponttal, és a dobogó legfelső fokára a Döbrögi csapat állhatott fel 28 pontot elérve. A csapatok jutalomban részesültek, az első helyezett csapat tagjai pedig Népmese plakettet vehettek át!

Október 2-ig lehetett nevezni „Lepsény legjobb hamuban sült pogácsa” versenyre. Csak egy bátor kislány, Méry Emma és a nagymamája hozott igazi pogácsákat. A zsűri fáradozásukat és a finom pogácsákat így első hellyel jutalmazta.

Méry Emma a győztes hamuban sült pogácsákkal
Fotó: Borsos György

Október 3-án délután 13.30-kor a 3 tagú zsüri már nagyon várat a mesemondókat. 17-en szálltak be versenyezni, hogy megismertessék velünk a magyar népmesék csodálatos világát. A bírálók minden évfolyamban díjazta az első három helyezettet, illetve kihirdette az év legjobb mesemondója cím nevét is.

1. évfolyam

1. helyezett: Gera Ádám

2. helyezett: Póczik Enikő

3. helyezett: Horváth Nóra

2. évfolyam

1. helyezett: Szabó Dávid

2. helyezett: Neubauer Bálint

3. helyezett: Pogány Bence

3. évfolyam

1. helyezett: Gallai Panna

2. helyezett: Koltai Jázmin

3. helyezett: Zsiga Csongor

4. évfolyam

1. helyezett: Gera Frida

2. helyezett: Rács Viktória

3. helyezett: Burján Boglárka

A „2019. Lepsény legjobb mesemondója” címet és a hamuban sült pogácsákkal teli vándortarisznyát Gera Ádám érdemelte ki!

Gera Ádám a vándortarisznyával
Fotó: Borsos György

A Holló úr meg a rókáné című meséből készült rajzokat is díjazta a zsüri. Íme, a végeredmény:

1. évfolyam

1. helyezett: Dobronyi Katinka

2. helyezett: Horváth Nóra

3. helyezett: Márkus Bence

2. évfolyam

1. helyezett: Tímár György

2. helyezett: Szabó Dávid

3. helyezett: Borka Emma

3-4. évfolyam

1. helyezett: Tóth Bianka

2. helyezett. Méry Emma

3. helyezett: Czvick Ádám

Felsősök

1. helyezett: Gyarmati Rebeka

2. helyezett: Asztalos Benjámin

3. helyezett: Gera Máté

A legszebb rajznak a zsüri Kaufmann Viktória alkotását ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!