Olvasó

2015.07.24. 16:12

Ástak és festettek a diákok

Jenő - Nyolc fiatal végez diákmunkát az önkormányzatnál az államilag finanszírozott nyári diákmunkaprogram keretében.

Civil Tudósítónktól

A foglalkoztatás napi 6 órában határozott időre, 1 hónapra szól. A programban nappali tagozaton tanuló 16-25 év közötti fiatalok vehetnek részt. A jenői fiúk árkot ásnak, a lányok a könyvtárban segítettek a felújítási munkálatokban és jelenleg az óvodában festenek.

Fél kilenckor csörgött a telefonom: - Anikó, menj a parkhoz, 5 fiú árkot ás már napok óta, de siess, már nem sokáig lesznek ott!- mondja Fisterné Marika, aki mindent lát, intézi a dolgokat és naponta többször megteszi az utat a templomtól az önkormányzatig vagy hazáig és vissza.

Bóka Stella (b) idén érettségizett és 2 éves OKJ-s képzés keretében gyógy- és sportmasszőrnek készül, Madarász Réka ügyviteli titkárként szeretne elhelyezkedni, Farádi Karola jelenleg könyvvitelt tanul és jövőre érettségizik, utána OKJ-s pénzügy-számvitel szakon szeretné képezni magát Fotó: Nagy Anikó

Délelőtt 9 órakor már 30 Celsius fokot mutatott a hőmérő, amikor meglátogattam a fiúkat árokásás közben.


Varga Krisztián (b) elektronikai műszerésznek, Kósa Máté gépészetet és kézi-gépi forgácsolást, Lampért Krisztián ügyvitelt tanul, Farkas Dániel a PTE sportszervezői szakán, Tóth Bence az Óbudai Egyetem villamosmérnöki karán tanul Fotó: Nagy Anikó

- Hogy bírjátok ebben a nagy melegben? - kérdeztem a fiúkat.

- Kapunk az önkormányzattól ásványvizet - mondta Krisztián és letette a lapátot, majd letörölte homlokáról a verejtékcseppeket. A fotó kedvéért tartottak egy kis szünetet, közben beszélgettünk. Mindenki elmondta, hol tanul, mi a célja, mi lesz belőle. A lányokat az óvodában leptem meg festési munka közben, akik szívesen álltak a fényképezőgép elé. Leszűrtem, hogy mindegyiknek határozott célja van jövőjét illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!