Olvasó

2015.03.26. 20:14

Tavaszi zsongás a tó partján...

2015. március 26. Kora délután, 20 fok, ragyogó napsütés, méhecskék zümmögnek, nyílnak a tavaszi virágok, zöldellnek a fák.

Márkus Hilda

Nem bírtam otthon maradni én sem. Kedvenc helyem felé igyekeztem a langymeleg márciusban. A horgászok is azt érezhették amit én: de ők ültek a Bregyó tó partján és várták a jószerencsét.

Természetesen szóba elegyedtem velük és érdeklődtem a halfogásuk eredményéről. Mosolyogva, reménykedve mondták, hogy még nem jött el nekik a szákjukba.



Megköszöntem az információt és elindultam a tó másik partjára. Kedves ismerősöm Fritz Gyöngyike fogadott nagy örömmel. Régi ismerősök vagyunk, s csak úgy rákérdeztem: - Milyen a fogás ma?
Örömmel mondta, hogy nyolc nap után ma sikerült két szép pontyot fogni!

Gyorsan megkértem, hogy álljanak modellt a két idei, márciusi ponttyal. Megdicsértem, gratuláltam az igazán szép 1.70-2 kg-os hal kifogásához. További jó fogást kívánva folytattam utamat a szép márciusi napfényben.

A márciusi zsongásba úgy látszik a pontyok is bekapcsolódtak. Hajrá horgászok! Kezdődik a szezon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!