Olvasó

2015.02.23. 18:15

Klubok találkozója Pátkán

Pátka - A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja Nőszirom énekkara meghívást kapott a pátkai farsangra.

Márkus Hilda

A meghívó a Pátkai Gárdonyi Géza Nyugdíjas Klubtól érkezett. Örömmel fogadta klubunk a meghívást, hiszen a csodálatos környezetben fekvő közeli kis faluval még nem volt kapcsolatunk eddig. Az odaérkezésünkkor már javában folyt a farsangi mulatság: jelmezbemutató, Andi bohóc műsora.

A Nőszirom nagy sikerrel vendégszerepelt a pátkai farsangon a múlt szombaton. Fotó: Az énekkar

Gács János, a helyi nyugdíjas klub elnöke köszöntője után ismertette Pátka község történetét a római kortól napjainkig. Szólt a klub tagjairól, az eltelt évek történéseiről, a tagok aktivitásáról. Éves elfoglaltsági tervük alapján kétszer találkoznak havonta, s a hagyományokat megtartva, meleg vizes fürdőkbe kirándulnak együtt, amelyek mindig nagyon jól sikerülnek, s jól érzik magukat együtt. Természetesen a falusi élet, az ottani munkafolyamatok figyelembevételével történik mindez. Jó a kapcsolatuk a Szlovákiai Hetény községgel, akikkel évente vendéglátással egybekötött falunapot tartanak, és együtt szórakoznak. Volt színjátszó körük is, de ma már nem működik. Nagy szeretettel járták a falvakat és adták elő a híres Sári bíró színdarabjukat.

Az elnök úr után Varga Géza, a Pátkai Önkormányzat Kulturális Bizottság elnöke és a Pátkai Gárdonyi Géza nyugdíjas klub elnökhelyettese vette át a szót s a barátságos beszélgetés folytatódott a tagokkal.

Utolsóként lépett a színpadra a Nőszirom énekkar és Rekviem a katonákért hagyományőrző jelleggel emlékeztek a világháborúkban hősi halált halt katonákra előadásukban. Halmosi János is dalra fakadt. A megható katonanótákat a hallgatóság érdeklődve hallgatta.

A műsor végén Nagy Dániel polgármester úr tisztelettel megköszönte az előadást és meghívta az énekkart újabb szereplésre.

Már este lett mikor a barátságos vendéglátás véget ért. Klubunk titkára Halmosi János, meghívta a község nyugdíjasait az ez évben májusban tartandó Katonanóta Katonadal találkozóra, melyet elfogadtak a tagok.

Szép volt a délután mindannyiunk számára s köszönjük a vendéglátást és a barátságot, mely bizonyára gyümölcsöző lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!