Olvasó

2014.06.09. 13:17

Dagonya Somogybabodon (fotókkal)

Megyén túl is tombolt a program kavalkád. Sokan nem jutnak el Somogybabodra, így néhány fotó erejéig lementem, hogy megmutassam milyen is az amikor három napig sárban, porban múlatják az időt a fanatikus Babod imádók.

Dőry Ilona

Már a kapuban nagyon kedvesen fogadtak. Igazolványomat felmutatva kísértek a sajtó regisztrációhoz. Klausmann Viktor mosolyogva, árnyékba invitálva regelt be és büszkén mondtam, hogy a Fejér Megyei Hírlaptól jöttem. Arcán láttam, örült, hogy más megyéből is kíváncsiak az eseményre. Jó munkát kívánva engedett utamra. 
Aki még nem járt itt, az meglepve tapasztalja, hogy por, homok, sártengerben gázolnak az emberek és élvezik! Nem tűsarkú és smink az általános viselet! Munkásnaci, strapabíró cipő vagy gumicsizma és sör.
De Somogybabod off road ezzel jár! 
A nagy dagonyánál kezdtem a terepszemlét. Jó kilométert gyalogoltam mire felértem az erdőbe a hatalmas sártengerhez. Közben a mellettem lévő földúton folyamatosan jöttek-mentek a versenyzők. Porfelhőbe burkolva a környéket. Egy nagy tisztáson volt kijelölve a nagy dagonya. Itt már javában tiporták a sarat az autók. Többségük persze bennragadt, azt úgy húzták ki. Egy-egy sikeres művelet jutalma füttykoncert és taps volt. Volt aki komolyan vette a megmérettetést, de a buli a hangulat volt a fő ok amiért idejöttek az emberek. Vigyorgó, gondtalan arcok vettek gyűrűbe. A pénteki nap katlanjára gondoltam. Ott sem volt könnyű dolguk, hisz felmenni a siratófalon nagy rutint igényelt. Figyelem és összpontosítás, no meg jó jármű alattad - mondta valaki. Hisz szabályok, megkötések nélkül tették kockára testi épségüket. A nézelődő gyalogosoknak 360 fokban kellet figyelniük. 
Játék az egész, de valahogy mégsem.
Elég volt a sárfröcsögésből, a lerakódott portól szürkén indultam volna le a kocsihoz. De ezt nem engedhették, így ,,feltettek" egy lefelé induló ,,verdára". Kapaszkodtam. Mert azt mondták. A ,,hóhértakasztják érzés" lett rajtam úrrá. Féltem...vagy még sem??? Hol balra dőltünk, hol jobbra nyelt be bennünket egy gödör. Ide-oda lökött a buckásra kijárt szántóföldi út, feldobott a nyálas patakmeder. Persze ha dőlünk, az úgy is lassan történik majd - világosítottak fel, kimászni könnyű lesz. Hm.... Már sokkal jobb így! -gondoltam.....
Somogybabod off road 2014. Véget ért.

Játék az egész, de valahogy mégsem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!