Olvasó

2014.04.20. 13:57

Elázott tojás keresők...

Ma délután mikor kisült a húsvéti kalács elindultunk a Keresztény Közösség Egyház által meghirdetett tojáskereső versenyre a két unokámmal. Közben aggódtunk, hogy ne essen az eső, hiszen lógott nagyon a lába.

Márkus Hilda

A tojás kereső verseny most a Palotai úti tavaknál, csodálatos környezetben történt. 2-12 éves gyerekek izgatottan jöttek kis kosárkájukkal. A látvány is meglepő volt, hiszen mindenhol a tojások sokasága tarkállott.

Több mint 8000 műanyag tojásban elrejtett édességek voltak. A tojásba rejtett cukorkák a megtalálót illették.

Mára már szinte feledésbe merült, a világ elfelejtette a Húsvét igazi üzenetét. Azt gondolják, hogy jön a nyuszi, hozza a csokitojást, amit megeszünk a nap végére. Jön a hétfő, a locsolkodás ideje, elmennek meglocsolják a lányokat, asszonyokat. Mire a locsolkodás befejeződik jól is laknak és haza mennek.

Azonban meséljünk a Húsvét igazi történetét a gyermekeinknek, hogy e napon Jézus Krisztus feltámadását ünnepeljük. Hiszen a múlt ismerete minden gyermek számára fontos. Tudják azt is, hogy a nyuszitojás és a kellemes érzés mellé Jézus mit is tett 2000 évvel ezelőtt.

Igaz, hogy az eső nem kegyelmezett nekünk, mert egyre jobban elkezdett esni végül zuhogni. Pár fotót tudtam készíteni és mi bizony megfutamodtunk... Nem volt esernyőnk...

Köszönet a Keresztény Közösség Egyházának a szervezésért, jövőre biztosan sütni fog a nap!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!