Olvasó

2013.10.31. 11:28

Megemlékezés hősi halottakról

Pontban délelőtt 11 órakor a Helyőrségi Klub udvarán felállított faszobor előtt ünnepélyes, hősi halottakra való emlékezést tartottak Székesfehérváron.

Márkus Hilda

Ez az emlékezés már 2005. május 21-től évente ismétlődik és a városiról innen indulnak a halottak napi megemlékezésre. Minden Székesfehérváron született és szolgált, a világ bármely pontján született, de Székesfehérváron elhunyt katona emlékére tartja a Fejér megyei Honvéd Nyugállományúak Klubja.

Fotó: Márkus Hilda

Az emlékezést Halmosi János, a klub titkára kezdte a Himnusz után, majd Takács Tamás alezredes tábori lelkész úr emlékezett a hősi halált halt katonák iránti tisztelet és örök megbecsülés hangján.

Megható volt, ahogy a katonazenekar felsorakozott és előttük állt az udvaron örök emlékeztetőül álló ágyú. Mintha azt hirdette volna: soha több háborút, soha többi hősi halott katonákat! Legyen béke a Földön!

A klub Nőszirom Énekkara egy egy szál szegfűvel rótta le a kegyeletet és az őszi napsütésben felhangzott a szomorú, édes "Nem látlak én téged többé..." című dal.

A Szózat hangjai fejezték be a megemlékezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!