Olvasó

2012.09.13. 07:34

Legfelülről csak adat

Ismételten meghívta Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy eszmét cseréljenek a közös dolgaikról.

Varga Ibolya

Az elnök nem véletlenül kapta fel a fejét, hiszen kedden a miniszterelnök már tárgyalt a Liga elnökével és úgy nyilatkozott, hogy a Liga nem másik párt és nem is a külföldiek zsoldjában álló szervezet. Magam naivan nem is tudom értelmezni a miniszterelnök véleményét, hiszen tudom, hogy a SZEF-ben azok a szakszervezetek tömörültek, amelyek a közoktatás, a kultúra, az egészségügy, a közigazgatás, a rendvédelem, a szociális szféra dogozóit képviselik. Mindazokat, akiknek az állam maga a munkáltatójuk.

Az ezekben a szervezetekben dolgozó emberektől adott esetben az átlagnál többet vár el az állam. Ezért nevezi munkájukat hivatásnak, mert mindig vannak olyan területek, amelyeknek az erkölcsi megbecsültsége adott, de a versenyképes anyagiakat nem mindig sikerül előteremteni. A közszférában dolgozó emberek egy részétől joggal várják el, hogy maradjanak távol a pártpolitikától. Munkájukkal erőteljesen befolyásolják életünket, egészségünket, sorsunkat. Ők is azt szeretnék érezni, hogy a munkáltatójuknak nem puszta adatok, hanem emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!