Olvasó

2011.04.10. 13:58

Ökoiskolák vezetői találkoztak a Munkácsy Mihály Általános Iskolában

Sikeres ökoiskola-vezető továbbképzés zajlott a Munkácsy Mihály Általános Iskolában április 8-án - írja olvasónk.

Kontó Ödön

 

A nap témája az volt, hogyan segítheti a projektmenedzsment-szemlélet az ökoiskolai célok megvalósítását. A képzést az OFI munkatársai vezették. Varga Attila Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek címmel tartott vitaindítót. Szabó Mária Projektmenedzsment című előadása a közös szakmai munkát készítette elő.

A résztvevő 37 pedagógus 6 fős csoportokban készített projekttervet, hogy gyakorlatban is alkalmazzák az elméleti ismereteket. A közlekedés témáját körüljárva 6 izgalmas terv készült, melyeket közösen elemezve minden résztvevő hasznos, saját közösségében is megvalósítható ötleteket vihetett haza a tarsolyában.

A tanácskozáson előadás hangzott el A régió sajátosságai ökoiskolai szemszögből címmel.

A résztvevők megismerhették a hosszú évek óta tartó, sikeres munkát, mellyel a Gaja Egyesület, a régió civil szervezetei és a város területén működő iparvállalatok segítik az iskolák környezeti nevelési programjainak megvalósítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!