Olvasó

2010.09.16. 02:29

Az ember tragédiája

Egyszerűen nem fogyunk ki a mai magyar (igaz) mesékből, minden napra jut néhány.

Szabó Zoltán

Hol volt, hol nem volt, élt Boldogkőújfalun egy nő, aki gondolt egyet, elballagott az erdőbe, ahol hat zsák mohát szedett. A természetkárosító mohalopót - így titulálták a hírben - tetten érték a rendőrök. Őszintén szólva nem tudom, mit lehet kezdeni a mohával. Esetleg megfőzik, akik értenek hozzá, talán megszárítják, hogy fűtsenek vele. Ehhez nem konyítok. Mint ahogy azt sem tudom, hogy ki jelentette fel a tolvajt. Talán a mesebeli Páfrány.
Ami viszont Szentlőrincen történt, egyáltalán nem gyermekmese, inkább igazi krimi. A nyugdíjas férfit szörnyen idegesítette, hogy a gyerekek a játszótéren szórakoznak, miközben ő ebédel. Ökölbe szorult az agya, megragadott egy húszcentis kést, és káromkodva lerohant a térre, hogy rendet tegyen. Mindenki futott, amerre látott. Rend lett.

Azt is megtudtam, hogy új, mai felfogásban mutatják be Az ember tragédiáját a szombathelyi színházban. Érthető, másképp nem is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!