Olvasó

2010.08.18. 16:26

Bányászok emlékhelyénél koszorúztak

A móri – pusztavámi bányász nyugdíjasok szervezete méltatlanul elfelejtett bányász-mártírok emlékhelyét tette rendbe Kisgyónbányán.

Ruff László

A nyugdíjas tagok és hozzátartozóik egész napos társadalmi munkával kitakarították az emlékhely környékét és megkoszorúzták az emlékhelyet. Eközben elénekelték a Bányász himnuszt, emlékezve elődeikre.
A nyugdíjasok együtt éreznek a még bányában dolgozó fiatalabb volt munkatársaikkal. Most, mikor a még működő márkushegyi bányaüzem válságban van, léte vagy nemléte forog kockán, jó lenne ha az illetékesek meggondolnák, hogy szénnel vagy a szálerdők kiirtásával akarnak energiát termelni. Hol vannak a természetvédők, a Zöldek?

A döntéshozóknak is vannak gyermekeik, unokáik akik nem letarolt erdőket szeretnének örökölni. Annál is inkább, mert a még fel nem tárt szénkészletekkel több évig működhetne a VÉRT. A jelenlegi helyzet kinek a bűne, kiknek az érdeke?
A megépült kéntelenítő berendezés súlyos milliárdokba került, a barnaszenet az európai normáknak megfelelően lehet eltüzelni, energiát termelni.
A VÉRT megszüntetésével több ezer még aktív kollégánk és családtagjaik kerülnek bizonytalan helyzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!