Olvasó

2010.01.22. 03:29

Tűzoltó segítség

Óriási szerencséje volt annak a vetési varjúnak, amelyik már két napja vergődött egy madzagba akadva, úgy négy emelet magasan a fa ágai között.

S. Töttő Rita

 Két napja, kificamodva, fájdalmak közt vergődve, étlen-szomjan - el lehet képzelni, mit élt át szegény. De hiába volt oly piciny pont ő ezen a hatalmas bolygón, ebben az eszeveszett gyorsasággal száguldó, elidegenedő emberi társadalomban, mégis, a véletlenek csodás összejátszása folytán olyan emberek figyelmének fókuszába került, akik nem hagyták figyelmen kívül szenvedéseit. Egy közelben lakó hölgy vette észre, aki vette a fáradságot, s felhívta a fehérvári vadmadárkórház vezetőjét. Berkényi Tamás rohant a helyszínre, de hiába: oly magasságokba az ő keze sem ért. Viszont - futott át agyán -, a tűzoltóké igen. Valójában fogalmam sem volt, mit szólnak a kérésemhez, hogy segítenek-e egy vetési varjút kiszabadítani egy fáról... - vélekedett később. A fehérvári tűzoltók azonban nem késlekedtek, jöttek, szabadítottak. És a világ rendje egy pillanatra a helyére került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!