Aggodalom

2024.02.07. 12:47

Szoboszlai itthon járt? Folytatódik a ködösítés a sérülése körül

A magyar válogatott csapatkapitányának rejtélyes combsérülése továbbra sem javul, a szurkolók aggódnak az Eb-szereplése miatt.

MW

A Liverpool és a magyar válogatott szurkolói is aggódhatnak Szoboszlai rejtélyes sérülése miatt

Forrás: MTI

Fotó: Adam Vaughan

Történelmi pillanatra készül a Premier League élén álló Liverpool a Burnley elleni hazai bajnoki mérkőzésén, ugyanis befejeződött az Anfield Road bővítésének egyik szakasza, így a patinás stadion történetében először több mint hatvanezren szurkolhatnak a lelátókon. Üröm az örömben, hogy a sérült Szoboszlai Dominik állapotáról ellentmondásos hírek érkeztek, a magyar válogatott csapatkapitánya állítólag titokban Telkiben járt, ahol egy osztrák specialista vizsgálta meg.

A 23. fordulóban a Liverpool vasárnap 3-1-re kikapott az Arsenal otthonában, és a csapat az utolsó pillanatig eltitkolta, hogy kiújult Szoboszlai Dominik combizomsérülése, a magyar válogatott középpályás el sem utazott Londonba – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Sajtóinformációk szerint a magyar labdarúgó a Liverpool engedélyével titokban hazautazott Magyarországra, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség telki edzőközpontjában az osztrák specialista – a Guru becenévre hallgató – Franz Leberbauer vizsgálja meg a sérülését. 

Sok a bizonytalanság 

Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy Szoboszlai sérülése mennyire komoly, mivel a vizsgálat nem hozta meg a várt eredményt. 

Mindez némi aggodalomra adhat okot, hiszen a huszonhárom éves középpályásnak már volt hasonló rejtélyes sérülése, amit ugyancsak Leberbauer kezelt

 – írta meg a Magyar Nemzet. Akkor a magyar válogatott szempontjából is szomorú lett a történet vége, mivel Szoboszlai nemcsak a teljes 2021-es tavaszi szezont hagyta ki, hanem a részben hazai rendezésű Eb-t is.

Szoboszlai állítólag szerdán már repül is vissza Angliába. Így egyelőre sok a kérdőjel a magyar középpályás állapotával kapcsolatban, az viszont biztos, hogy nem jön jól a Liverpoolnak a kiesése.

Szombaton a Burnley elleni hazai bajnoki következik, amitől számolva 28 napon belül nyolc tétmeccset vív Jürgen Klopp csapata. Szerencsére akadt azonban egy jó hír a szurkolók számára a hétvégi bajnoki előtt, ahol egy újabb történelmi mérföldkőhöz érhet a Liverpool. 

Történelmi mérföldkő 

Az Anfield bővítésében lezárult egy jelentős szakasz, és a 21. században először több mint hatvanezren biztathatják a csapatot hazai pályán. December 23-án az Arsenal elleni meccsen 57 548 szurkoló jelentette a telt házat, múlt vasárnap a Chelsea elleni találkozón 57 524-en voltak a lelátókon. Szombaton viszont 3000 olyan helyre is értékesítenek jegyeket, ahova eddig nem volt lehetőség. Már csak az utolsó simítások vannak hátra a stadionban zajló munkálatokban, és az átépítés befejeztével pedig 61 276 fős lesz az Anfield befogadóképessége – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A fantasztikus hangulat tehát továbbra is garantált a Liverpool stadionjában, s már csak Szoboszlainak kellene felgyógyulnia a január elsején elszenvedett combsérüléséből, hogy a magyar válogatott szurkolóinak se kelljen továbbra aggódnia a magyar klasszis Eb-szereplése miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában