nincs több gól

2021.01.16. 07:30

Már csak a pálya szélén láthatjuk Wayne Rooneyt

Befejezte pályafutását és legutóbbi klubja, a Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője lett Wayne Rooney.

(FILES) In this file photo taken on January 5, 2020 Derby County's English striker Wayne Rooney applauds after winning the English FA Cup third round football match between Crystal Palace and Derby County at Selhurst Park in south London. - Wayne Rooney has been appointed as Derby's manager on a permanent basis, the Championship club announced on Friday, January 16. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Ian Kington

A 35 éves támadó az angol másodosztályban szereplő együttes honlapja szerint két és fél évre szóló szerződést írt alá, azaz 2023 nyaráig irányíthatja a Derbyt. Rooney november, azaz Phillip Cocu távozása óta megbízott vezetőedzőként ült a csapat kispadján, amelynek még játékosa is volt. Eddigi mérlege kilenc mérkőzésen három győzelem, négy döntetlen és két vereség.

„Amikor visszatértem az Egyesült Királyságba, megdöbbentett a Derbynél lévő lehetőség. A stadion, az edzőközpont, a stáb minősége és a fiatal játékosok tudása is nagy hatással volt rám. Bár voltak más megkereséseim is, egyből tudtam, itt a helyem”

- nyilatkozta kinevezése kapcsán a Manchester United és az angol válogatott gólrekordere.

Hozzátette, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy olyan edzők után, mint Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard és Phillip Cocu, ő is megkapta a lehetőséget.

A 120-szoros válogatott támadó 2002-ben az Evertonban tűnt fel, majd 2004 és 2017 között a Manchester United labdarúgója volt. A Vörös Ördögöknél 559 mérkőzésen 253 gólt szerzett. Ezt követően visszatért az Evertonhoz, majd 2019-es Derbybe igazolása előtt két idényt az Egyesült Államokban, a DC Unitedben játszott.

Hazai színtéren a Premier League-et ötször, az FA Kupát egyszer, a Ligakupát háromszor, az angol Szuperkupát négyszer nyerte meg. Emellett Bajnokok Ligája- és Európa-liga-győztes, valamint klubvilágbajnok is az MU-val.

Az angol válogatottban 2003 és 2018 között 53 gólt szerzett, három világ- és ugyanennyi Európa-bajnokságon játszott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában