Krimi

2024.01.21. 05:00

Három embert ölt meg az ítéletidő miatt egy autóra zuhanó villanyvezeték

Az extrém időjárás egészen megbénította az USA-beli Portlandot.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Három ember életét vesztette és egy csecsemő megsérült, amikor helyi idő szerint szerdán az amerikai Oregon állambeli Portlandben tomboló jégvihar miatt a villanyvezeték egy éppen leparkoló autóra zuhant - írja a helyi tűzoltóság közleménye alapján az MTI.

A kiérkező tűzoltók három halott embert - két felnőttet és egy kamaszt - találtak. A közlemény szerint áramütés érte őket, amikor kiszálltak a kocsiból. Egy helyi lakos mentette meg a sérült csecsemőt, akit kórházba szállítottak. 

A jég szerdán teljesen beborította az utakat és járdákat, és szinte teljesen megbénította Portland környékén a közlekedést. A régió nagy részén szerdán a jégviharok miatt figyelmeztetés volt érvényben. 

A portlandi közlekedési illetékesek arra kérték a helyi lakosságot, hogy csütörtök reggelig lehetőleg ne induljanak útnak. A csúszós utak miatt számos iskolában szünetelt a tanítás. A viharos időjárás következtében szerdán késő estig Egyesült Államok-szerte, főként Oregonban, mintegy 90 ezer háztartásban és cégnél áramkimaradás volt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!