Krimi

2023.11.17. 05:49

Balesetet szenvedett a Kutyák Határok Nélkül mentőkutyás csapata

Nem sokon múlt, hogy nem történt még nagyobb tragédia.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Annette Shaff

A csapat, amely a törökországi földrengés után is segített a túlélők keresésében, egy továbbképzésről tartott haza autóval múlt héten Franciaországból, amikor a baleset történt – írja a Tények.

A szembesávban egy kamion sofőrje valószínűleg rosszul lett és kisodródott az útról, áttörte a szalagkorlátot, és nekirohant a csapat kocsijának.

A magyar csapat kocsija mögött éppen egy nyerges vontató jött, amely nem tudott megállni, így a magyarok a kamion és a vontató közé szorultak.

A kamion sofőrje meghalt, a magyarok megmenekültek, sérülés nélkül szálltak ki a kocsiból. A kutyáknak sem esett bajuk szerencsére, de ez is csak azoknak a dobozoknak köszönhető, amelyekben az állatokat szállították.

Belényi Beatrix, az egyesület egyik mentőkutya-vezetője a csütörtöki Mokkában elmondta, a csapat rendkívül nehéz helyzetbe került, mert az autó egyik társuké volt, viszont kocsi nélkül az önkéntes csapat nem tud segíteni, ha valaki bajba kerül. 

A szervezet 25 éve végzi önkéntes munkáját, szabadidejükben járnak tréningekre és az éjszaka közepén is elindulnak, ha valaki bajba kerül.

Eddig még sosem kértek segítséget, de most veszélybe kerültek, így bíznak abban, hogy a közösség most kivételesen rajtuk tud segíteni. 

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!