Autóipar

2021.11.02. 17:48

Nem tudja növelni a termelést az Audi

Az Audi nem lesz képes növelni a termelést a közeljövőben, mivel a világ más autógyártóihoz hasonlóan nehezen jut hozzá a járművek elektronikájának működéséhez szükséges számítógépes chipekhez.

Markus Duesmann, a német vállalat igazgatótanácsának elnöke az Augsburger Allgemeinen című újság keddi számában megjelent nyilatkozatában elmondta, hogy

megközelíti a százezret azoknak az autóknak a száma, amelyek gyártását szeretnék befejezni, de nem tudják, sőt lesznek olyanok is, amelyek soha nem készülnek el.

A tekintélyes autóipari szakember arra figyelmeztetett, hogy a félvezetők hiánya okozta problémák jócskán áthúzódnak a jövő évre is.

„Reméljük, hogy 2022 első félévének végére stabilizálódik a termelés és chipszállítások”

– mondta. Hozzátette, hogy a chipválság egy rekordévtől fosztja meg a vállalatot.

Duesmann szerint ellenőrizni kell és át kell dolgozni az ellátási láncokat a jövőben.

„Át fogjuk vizsgálni a teljes szállítási láncunkat, hogy biztosítani tudjuk vállalatunknak az évente szükséges több milliárd chipet, de nem készülünk arra, hogy saját chipgyártásba kezdjünk”

– mondta Duesmann a lapnak.

A belső égésű motorok leváltására irányuló erőfeszítésekről szólva Duesmann úgy fogalmazott, hogy le kell szoktatni a világot a kőolaj és a benzin jelentette „drogról”.

„Le kell róluk mondanunk, és át kell állnunk az elektromos motorokra és a megújuló energiaforrásokra. A következő 30-40 évben sok mindennek kell történnie ahhoz, hogy a világ élhető maradjon”

– hangoztatta, hozzátéve, hogy mindent meg kell tenni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért, és ennek egyetlen módja, ha „lemondunk az olyan fosszilis tüzelőanyagforrásokról, mint a szén vagy a kőolaj”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!