Bulvár-celeb

2023.11.05. 13:04

Taylor Swift beelőzött mindenkit: egy újabb rekordot döntött meg (videó)

Az amerikai énekesnő az egyetlen előadó, akinek hat különböző albuma közül mindegyik legalább 1 millió példányban kelt el egyetlen hét alatt.

MW

Taylor Swift sorra dönti meg az eladási rekordokat

Fotó: Michael Tran / AFP

Az 1989 (Taylor's Version)-ből az összes formátumot tekintve, több mint 1,1 millió példányt adtak el a megjelenést követő első héten, október 27. és november 1. között – írja a Világgazdaság.
A példányok közül mintegy 580 ezret bakelitlemez, ezzel az övé a legnagyobb heti lemezeladás 1991 óta. 

Ezenkívül máris az idei év legkelendőbb albuma, megelőzve Swift saját, tavaly októberi kiadványát, a már a nyitó héten 575 ezres példányszámban eladott Midnights-ot. 

Az eredeti 1989 még 2014. novemberében debütált, a Billboard 200-as listáját 11 egymást követő héten át vezette. Ezen kívül 2016-ban elnyerte az év legjobb albumának odaítélt Grammy-díjat, és három olyan dallal is büszkélkedhetett, amelyek a Billboard Hot 100 első helyére kerültek.  

Az album 337 millió hivatalos streamet generált a megjelenést követő első hat napban.  

Swift az egyetlen előadó, akinek hat különböző albuma közül mindegyik legalább 1 millió példányban kelt el egyetlen hét alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!