Bulvár-celeb

2023.11.01. 12:30

Megszólalt a Schumacher család ügyvédje a hírzárlattal kapcsolatban

Idén december 29-én lesz már tíz éve, hogy Michael Schumacher túlélte súlyos síbalesetét. A családja azóta alig ad tájékoztatást a Forma-1 hétszeres világbajnokának hogylétéről, és még a barátok közül is csak egy nagyon szűk kör látogathatja a svájci villájában ápolt legendás német pilótát.

MW

Archív kép Michael Schumacherről

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A titkolózás miértjéről rántotta le most a leplet Felix Damm, aki Schumiék ügyvédjeként elsősorban a sajtópereket intézi – írja a Bors.
A jogi képviselő egyértelmű választ adott a témát firtató kérdésre:

minden a magánélet védelméről szól.

„Sokat mérlegeltük, hogy helyes lépés lenne-e adni egy jelentést az egészségi állapotáról, amelynek sosem lenne vége. Állandóan újabb és újabb státuszjelentés követne Egy-két, három hónappal vagy akár egy évvel később újra rákérdeznének, hogy néz ki most”

 – magyarázta a család ügyvédje, aki amondó: 

a hírzárlatot illető gyakori kritikák ellenére az igazi rajongók túlnyomó többsége el tudja fogadni, hogy nem tudja pontosan Schumi hogylétét.

Sokak a mai napig képesek a szenzációhajhászásra. Pár éve például a Bunte magazin jelentette – mint kiderült, tévesen –, hogy a világsztár újra tud járni; nemrég pedig a Die Aktuelle szintúgy címlapsztoriként tálalt egy félrevezető „első interjút” a mesterséges intelligencia kreálta ál-Schumival, amely válaszolt a kérdéseikre.

Előbbit peres utón jókora kártérítésre kötelezték, utóbbinál pedig a kiadó kirúgta a lap főszerkesztőjét.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!