Bulvár-celeb

2023.08.04. 16:00

Emlékszik Freddie Mercury ikonikus koronájára? Megmutatjuk, mi történt vele

Akár licitálhat is rá, ha van 36,5 millió forintja.

MW

Fotó: AFP

Először látható a nagyközönség számára Freddie Mercury koronája az énekes 1991-es halála óta. Most több mint 1400, a Queen frontemberéhez köthető tárgy tekinthető meg a Sotheby’s aukciósház ingyenes kiállításán Londonban, majd szeptember elején a relikviákat elárverezik.

Az ikonikus, drágakövekkel kirakott korona
Forrás: AFP

Érdekesség, hogy az énekes műalkotásainak, ruháinak és írásainak sokasága több mint 30 éven át rejtőzött a zenész kensingtoni kastélyában. A tárgyakat Mercury régi bizalmasa, Mary Austin idén ajánlotta fel árverésre – írja a The Sun nyomán az Origo.

Kalapács alá kerül a drágakövekkel kirakott korona is, amelyet a sztár az utolsó színpadi fellépésekor viselt, 1986-ban. A korona és a hozzá tartozó köpeny akár 80 ezer fontot, vagyis csaknem 36,5 millió forintot is érhet.

Az 1981-es világ körüli turnén viselt fehér, FLASH feliratú pólót és Mercury piros nadrágját 20 ezer fontra becsülik.

Relikviák a kiállításon
Forrás: AFP

A legnagyobb értéket viszont a zenész által a Bohemian Rhapsody komponálásához is használt Yamaha G2 Baby Grand Piano zongora képviseli: értékét 3 millió fontra (csaknem 1,4 milliárd forint) becsülik. Ezek mellett kalapács alá kerül a dal szövegének vázlatait tartalmazó papírlap is, ez akár 1 millió fontot is érhet.

A kiállítás szeptember 5-én zárul a Sotheby’s kiállítótermében, ezután tartják meg az árverést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!