Szörnyű részletek

2022.01.15. 01:50

Évek óta fenyegetőzött a magyar apa, aki a kislányával a bécsi vonat elé ugrott

Négy éve folyamatosan zaklatta korábbi feleségét és gyermekét a magyar származású apa: tragédia lett a vége.

A krone.at a rendőrségi dokumentumok alapján  kronológiai sorrendbe szedte a tragikus történetet.

V. Alex és a párja, az egykori alsó-ausztriai szépségkirálynő évekkel ezelőtt elvált. A magyar származású V. Alex ezt nem tudta feldolgozni, a rendőrség aktákból is kiderül, hogy egyetlen pillanatra sem tett le arról, hogy valahogy visszaszerezze korábbi párját. 

Amikor világos lett számára, hogy a békülést nem tudja elérni, különböző módszerekkel bosszút állt a nőn. Négy éve egyre csak durvult a konfliktus, a hatóságok pedig nem tudták megakadályozni a családi tragédiát.

2017. ősz: V. Alex megrongálta volt felesége autóját, ellopta a mobiltelefonját, és megfenyegette őt és lányát.

2017. tél: birtokháborítást követ el, újból megrongálja az autót és fenyegetőzik, erről beismerő vallomást is tesz, de hiába ítálik el, szabadlábon maradhat. 

2018. február: megint fenyegetőzik és megrongálja a nő kocsiját minden következmény nélkül.

2021. július: már azzal fenyegetőzik, hogy a vonat elé dobja a volt feleségét és lányát, ha a nő nem békül ki vele. Tetteiért életveszélyes fenyegetés miatt elitélik. Egy évet kap, felfüggesztve, és 720 eurós pénzbüntetést kell fizetnie. Pártfogói felügyeletet rendelnek el és egy pszichoterápiás kezelésre is kötelezi a bírósági végzés, hiába.

Annak ellenére, hogy évek óta zaklatja volt feleségét, nem rendelnek el távoltartást és a láthatást sem korlátozzák. 

2022. január 11-én végrehajtja fenyegetéseit: megöli a lányát és végez magával. A 38 éves magyar férfi hat éves lányával egy Railjet elé rohant  – mindketten azonnal meghaltak.

Az osztrák lapok szerint mindkét család összeomlott. „Az újságban olvas az ember ilyesmit, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen szörnyűség megtörténhet velem. Erőnk végén vagyunk” – mondta a kislány nagyapja a lapnak.

 

Van segítség! Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Borítókép: Shutterstock / illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!