Nap képe

2012.02.24. 16:11

Lékhorgászat után fogási tilalom a Velencei-tavon

Gárdony - Miután a tó jege az erős fagyoknak köszönhetően vastagra hízott, egyes részeken biztonságosan rá lehetett menni.

zaol.hu

Nehezítette a horgászatot a nagy mennyiségben lehullott hó, de néhány szerencsésnek azért sikerült egy-egy süllőt, sügért, csukát a jégre húzni - tájékoztatott a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Velencei-tavi kirendeltsége. Ennek az időszaknak azonban vége az olvadással. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a csukára február 15-től fogási tilalom lépett érvénybe, amely március 31-ig tart. Már kijelöltek néhány eseményt az idei naptárban: a környezetvédelmi nap április 14-én lesz, amelyre a MOHOSZ és a tavon érdekelt horgászszervezetek várják a horgászokat. Aznap reggel 7 órától 12 óráig a tó teljes területén tilos horgászni. Idén a 14 és 16 év közöttiek számára új, kedvezményes engedélyt vezettek be és folytatják a rekordlisták vezetését. A következő naptári évre ingyen területi engedélyt kapnak a 40 kg fölötti harcsát fogók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!