Nagylók

2016.06.16. 08:26

Dobogós helyezést ért el a Gyöngyvirág Óvoda

Az Apró kezek, csodakertek című országos kertépítő versenyen a Gyöngyvirág Óvoda kis csapata dobogós helyezést ért el.

Laci Patrícia

Fejér megyéből összesen három intézmény  csapata nevezett be az Apró kezek, csodakertek elnevezésű kertépítő versenyre, amelyet június 5-én Mosonmagyaróváron rendeztek meg. A megmérettetésen összesen 33 csapat szerepelt. Megyénket képviselte a fehérvári Gyöngyvirág Óvoda, az Arany János Óvoda és a Sárszentmiklósi Általános Iskola Nagylóki Tagiskolája.

A verseny fő célja az volt, hogy a környezettudatos életmódot népszerűsítsék az apróságok körében. Minden egyes csapat azt a fő feladatot kapta, hogy egy olyan kertet alkossanak, amely valamely meséhez köthető.

Fotó: Gyöngyvirág Óvoda

A Gyöngyvirág Óvoda kiemelkedően szerepelt, a kreatív és ügyeskezű Vízipók csoport harmadik helyezett lett. A gyerekek kaptak egy-egy érmét, kupát, oklevelet, az óvodát pedig 115 ezer forinttal jutalmazták.

Faragó Csilla gyógypedagógus volt a gyerekek vezetője a versenyen. Sajtótájékoztatón számolt be arról, milyen is volt felkészülni a versenyre, illetve hogyan fogadták a kicsik az eredményt:

– A gyerekek nagyon lelkesen készültek a megmérettetésre, az egész évünket meghatározta ez a vetélkedő. Kavicsokat gyűjtöttünk, festettünk, megtanultuk, hogyan kell öntözni, ültetni, ásni, gereblyézni. Fontos tudni kell, hogy a csapatunkban autizmussal élő kisgyerekek voltak. Igazi sikerélmény ez, hogy ők is ugyanúgy meg tudják állni a helyüket az verseny körülmények között, mint az egészségesen fejlődő társaik. A gyerekek nagyon örültek a harmadik helynek, az érméket pedig, amiket kaptak, büszkén viselték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!