Nagylók

2015.08.24. 18:35

Mellár is Kishantos mellett

Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, neves jobboldali közgazdász is csatlakozott az állami földek eladását tervező kormányzati elképzelés ellen tiltakozó levélhez.

V. Varga József

A kormány nem tulajdonosa az állami földeknek. A tulajdonosok mi vagyunk - a 10 millió állampolgár! - hangsúlyozza az Élőlánc Magyarországért. Az ökopárt vezetői augusztus 18-án állampolgári nyilatkozatot juttattak el a kormányhoz, melyhez azóta már több mint kétszázan csatlakoztak, köztük Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár, aki az állami földek vitatott bérbeadása miatt mondott le, Mellár Tamás közgazdász és a Gazdálkodó Családok Egyesülete.

A nyilatkozatot az új csatlakozókkal az Élőlánc Magyarországért augusztus 24-én ismét megküldte a kormánynak, mert a kormány nem tulajdonosa az állami földeknek. A tulajdonosok mi vagyunk - a 10 millió állampolgár! - emelte ki Ács Sándorné, az Élőlánc elnökségi tagja, a Kishantosi biogazdaság vezetője.

A levélben a tiltakozók, amint arról lapunk részletesen hírt adott, azt követelik, hogy a 2011 októbere óta zajló színlelt és törvényellenes ál-pályázati rendszer nyerteseivel megkötött szerződéseket semmisítsék meg, és az állami földeket a 2012-ben közmegegyezéssel elfogadott Nemzeti Vidékstratégia szerint a gazdákkal érdemi egyeztetésben kialakított, tisztességes pályázati eljárás útján az NFA törvény birtokpolitikai irányelvei szerint hasznosítsák!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!