Nádasdladány

2013.06.30. 19:39

A Nap is legszebb naplementekor

A hívek szeretettel köszöntötték lelkipásztorukat, Bohus Péter atya áldást mondott a gyülekezetre, és aranymiséje emlékére szentképeket ajándékozott mindannyiuknak Nádasdladányban.

V. Varga József

Az isteni üzenetet híven átadta ötvenéves szolgálata alatt - így köszöntötte az aranymisés Bohus Péter plébániai kormányzót a vasárnap délutáni szentmisén Csere Sándor tiszteletbeli kanonok, tapolcai esperes, plébános, aki mellett egykoron Péter atya káplánként tevékenykedett. Együtt örvendezzünk ezen a dicső napon, és adjunk hálát Urunknak, Istenünknek! - emelte ki a plébános, számba véve az ünnepelt gazdag életútját.

 

Az aranymisés Bohus Péter atya (balról a második) és a mellette jobbról álló ezüstmisés Reich Ciprián ferences szerzetes megáldja a híveket  (Fotó: V. Varga József) 

A tapolcai esperes végül Sík Sándor gondolatával búcsúzott: „De minek ez a sok mihaszna kérdés? / A tett a fontos, nem a szürke értés. / Zárlatig úgyis elkészül a mérleg. / Csak egy a fontos: égjek, s el ne égjek. / Mint a pusztai vadrózsabokor. / A Nap is legszebb naplementekor.”

Az aranymisés lelkipásztort Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke levélben köszöntötte, Isten áldását kérve az atyára és az egyházközség gyülekezetére.

Bohus Pétert 1963. június 21-én szentelték pappá Veszprémben. Hivatása önzetlen munkás évtizedei alatt számos helyen szolgált, ösztöndíjasként tanult Rómában, tudományos doktori fokozatot szerzett, az Érseki Hittudományi Főiskolán tanított, betöltötte a főegyházmegyei zenei főigazgató tisztét. Mint plébános 2006-ban vonult nyugalomba címzetes esperesként, 2008 óta Nádasdladányban plébániai kormányzóként áll Isten és a hívek szolgálatában.

A vasárnap délutáni szentmisén egy ezüstmisés atyát is köszöntöttek a templomban. Reich Ciprián ferences szerzetesként szolgál Olaszországban, esztergomi és székesfehérvári állomásait követően jelenleg a coneglianoi kapucinus rendben teljesíti hivatását. A Nádasdladánnyal szomszédos Sárkesziből elszármazott barát családlátogatásra érkezett a hazai földre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!