Nádasdladány

2014.10.06. 21:15

Ünnep a hittanosokkal

Nádasdladány – A Magyarok Nagyasszonya ünnepét október 5-én a katolikus templomban tartották meg a hittanos diákok Péter Zoltánné hitoktató felkészítésével.

Siki Szabolcs

A keresztény egyház által tisztelt szentek között megkülönböztetett hely illeti meg Szűz Máriát, a Megváltó édesanyát. Közel két évezrede fohászkodik Máriához közbenjárásért Jézus országa, a keresztény világ és egy évezrede,hogy államalapító nagy királyunk az ő lábai elé helyezte a magyar koronát.

Péter Zoltánné (balra) hitoktató, Bohus Péter plébános és a hittanos diákok a katolikus templombeli ünnepségen. Fotó: Siki Szabolcs

A Krisztus hitre tért első magyarok Mennyei Fejedelemnőnek tisztelték Máriát, s e hívő tiszteletükben megerősítette őket Szent István király,amikor Szűz Mária oltalmába ajánlotta nemzetét. Mi magyarok elsőként, de nem egyedül tiszteljük, egész Latin-Amerika kereszténysége nemzeti patrónájának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!