Nádasdladány

2012.09.03. 20:36

Nádasdladányban is becsöngettek

Közös akarattal,közös céllal minél több eredményes diák a cél.

Siki Szabolcs

Hétfőn reggel fél nyolckor a Gróf Nádasdy Ferenc általános iskolába is becsengettek. Himnusz eléneklésével vette kezdetét a tanévnyitó. Majd Szekeres Zoltánné igazgató tartott köszöntő beszédet, melyben beszámolt többek közt az iskolában végzett nyári munkákról: két tantermet sikerült felújítani, az iskolai könyvtárat, a kötelező tisztasági meszelések is megtörténtek és sikerült megcsináltatni a villámvédelmet is az iskolán. Említést tett a nyári táborozásokról is, bemutatta az osztályfőnököket. Szólt az intézményben működő többféle szakkörökről és a hetedik, nyolcadik osztály számára létrejött felvételi felkészítőről is. Köszöntötte a szülőket és kérte a közös  együttműködést. Köszöntötte a megjelent iskola fenntartó Sárkeszi és Nádasdladány polgármestereit és az iskola új kis diákjait, az elsősöket akiknél óvónénik és szülők álltak a háttérben. Az igazgatónő a személyi változásokról is beszélt - Bacsi Mihály kérte az áthelyezését és bemutatta a két új tanárt: Bodnár Gyula testnevelés, informatika és Jung Ferenc angolt tanít mától a ladányi suliban, és Kázik József lett az új karbantartó.

Eredményes pályázatoknak köszönhetően 24 héten át minden nap friss gyümölcs és iskolatej (ami már reggel megérkezett) várja a tanulókat. Tanévnyitó köszöntő verset szavaltak a diákok és az ötödik osztály virággal köszöntötte az elsős nebulókat majd az igazgató nő névszerint szólította magához az elsősöket,hogy emléklappal kedveskedjen nekik. Két kis elsős is mondott iskola köszöntő verset majd az énekkar a „Légy jó mindhalálig” darabból énekel arról a bizonyos tíz percről ami az órák közti szünet. Végezetül az osztályok elvonultak a tantermekbe. Megkezdődött a 2012-2013-as tanév.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!