Nádasdladány

2011.10.17. 09:44

A mesés keletet varázsolták elénk az Ízisz Varázslat hastáncosai

Szombaton este a nádasdladányi közösségi házban Hastánc gálát láthatott a közönség, a négy éve alakult Ízisz Varázslat Hastánc csoport bemutatásában.

Siki Szabolcs

A műsor elején rövid bevezetőben halhattunk a csoport megalakulásáról és az anya-lánya páros alkotta oktatókról, Pálfy Éváról és Pálfy Regináról.
A két részletben prezentált táncokat az ezidáig betanult és nagy sikereket begyűjtött táncaikból állították össze, így közel két órásra sikerült a bemutató. Voltak részek, ahol szólóban léptek föl, de leginkább a csoportos táncokra koreografálták a műsort. Az első rész utolsó össztánca volt talán az, ami a leginkább megmaradt mindenkiben. A nők autentikus roma muzsikára táncoltak, de se hastánc, se cigány tánc jellege nem volt a mozdulatoknak. Viszont a közönség óriási ovációval fogadta.
A fellépőknek már az első perctől sikerült a közönséggel együttműködniük, mert néha még zene sem kellett volna, a tapsok ritmusa diktálta az ütemet. Egyik-másik táncukat humoros jelenetekkel ötvözték, ami talán egyedi ötlet alapján születhetett, és mindenki nagyokat derült rajta.

 Végezetül mindenkit személy szerint is bemutattak, és láthatóak voltak azok az oklevelek, díjak amelyeket a sok fárasztó munkáért kaptak.

Az egyik hölgy úgy fogalmazott beszélgetésünkkor, amikor említettem neki, hogy látok új arcokat és hiányzik egy-két régi: - Cserélődnek a táncosok, de a mag megmaradt, mert mi nagyon jó csapat vagyunk, mindenkinek ilyent kívánok.

Kellemes két órát tölthettünk el a rendezvényen, ahol betekintést kaphattunk a keleti kultúrába a zenék, a ruhák és a bájos fiatal lányok, mosolygós hölgyek segítségével.
Valóban varázslatos volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!