Nádasdladány

2011.06.26. 13:31

Nádasdladányban jártak a Mecseknádasdiak

A helyi és a mecseknádasdi nyugdíjas klub hosszú évek óta ápolja a barátságot. Évenként találkoznak, egyszer nálunk, egyszer náluk. E látogatásokkor mindig hoznak-visznek új tagokat, hogy megismerjék az adott településen élőket és a klubtagokat.

Siki Szabolcs

 

Szombaton a mecseknádasdi nyugdíjas klub tagjai vendégeskedtek a nádasdladányi nyugdíjas klubnál. A helyiek a művelődési házban fogadták a látogatókat,  majd átmentek a felújított Nádasdy-kastélyba, s pár percet időztek a katolikus templomban is. A mecseknádasdiakkal érkező Józsi bácsi, aki pedagógus és kántor, játszott a templom orgonáján, és a harangokat is megszólaltatta. Délidő tájt ebéddel várták a vendégeket, majd 16 órától a ladányi klubtagokat is hívták az együttlétre.
A köszöntések után Buzásné Irénke ladányi klubvezető virágot és csekély ajándékot adott át Zsókának, a mecseknádasdi klubvezetőnek. Irénke kiemelte: talán velük a legrégebbi a klubok közti barátság, és mindig öröm az évenkénti találkozás, amit jókedvvel töltenek. Szórakoznak, s tanulnak egymás műsoraiból.
Mérai Károly alpolgármester  is szólt az egybegyűltekhez, aztán a vendégekkel lévő holland hölgy énekével kezdődött a műsorok sokasága, amelyet Józsi bácsi kísért szintetizátoron. Mendelssohn és Bach műveiből hallottunk részleteket, de magyar népdalok is elhangzottak. A mecsekiek férfi tagjai énekes körtáncot adtak elő, őket egy trombita, harmónika duó kísért, szintén klubjuk zenész tagjaiból. A két zenész a műsorok közti időt is kitöltötte, sőt, még a táncos mulatsághoz érkező zenészhez is csatlakoztak, igaz oda már a szaxofonos társuk is beállt a színpadon az esti szórakozásnál.
A vendégek műsorát a hölgyek zárták egy country tánccal. A ladányiak a palotást táncolták el, illetve countryt is előadtak.
Délután és az est hátra lévő idejében a vacsora és a mulatozás következett. A mecseknádasdiak 23 óra körül indultak haza, ám ekkor megérkezett Varga Tünde polgármester asszony, aki szintén elköszönt az induló csoporttól, s az ajándék sem maradt el.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!