tévé és kismamák

2020.11.05. 07:20

Fejér évfordulós emlékei – Mi történt november 5-én anno?

Legújabb sorozatunk a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években november 5-én.

FMH

Az iratkezelés kellő körültekintést igényel

Fotó: Shutterstock

Televíziók és rádiók

1968-ban boldogan számol be a Fejér Megyei Hírlap november 5-én, hogy a Videotonnak december 31-ig 100 ezer darab televíziót és 63 ezer darab rádiókészüléket kell a külföldi megrendelők részére elküldenie. Arról is hírt adtak, hogy: „Fokozott ütemben gyártják és szállítják az úgynevezett egyiptomi szettet (komplett televíziókhoz szükséges lecsomagolt alkatrészek, kávák nélkül), és ezek a jugoszláviai Rijeka kikötőjébe kerülnek, ahonnan hajó viszi át azokat az Adriai- és a Földközi-tengeren át Egyiptom alexandriai kikötőjébe, majd Kairóba.”

Kozmikus ismeretek

1978. november 5-én nagy napra és hírre ébredtek Fe­jér újság­olvasó lakói: 140 nap után szerencsésen visszatért a földre Kovaljonok és Ivancsenko, a világrekorder űrpáros. Nem egyszerűen csúcsjavítás történt, hanem a gazdag munkaprogram végrehajtása jelentős mértékben gazdagította kozmikus ismereteinket.

Kismamák a „szalagon”

Az 1988-as évnek ezen napján megjelent egy cikk Kismamák „szalagon” címmel. A szöveg szerint: Egy dunaújvárosi gyárban újabb „szalagot” helyeztek üzembe, amelyen kismamák dolgoznak, 6 órás munkaidőben. Ám ez is kevésnek bizonyult, hiszen december közepéig még mintegy 125 ezer blúzt, szoknyát kell kiszállítaniuk, ezért pótműszakokat is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!