múltidéző

2021.03.22. 07:40

Fejér évfordulós emlékei március 22-én

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Korondy Tamás

Fotó: pixabay.com

Egymillió a tatarozásra

Mint ahogyan azt 60 évvel ezelőtt a Fejér Megyei Hírlap megírta, Székesfehérvár Ingatlankezelő Vállalata abban az évben 17 épület külső és belső tatarozását végeztette el 1 millió 34 ezer forintos költséggel. A munkákat zömmel a Fejér Megyei Építőipari Vállalat és a Székesfehérvári Tatarozó Vállalat kivitelezte, emellett a cég saját apparátusával a Rákóczi, Ybl Miklós, Gellért utcákban és a város különböző pontjain több ház felújítását végezte el – derült ki a hajdani tudósításból.

A Velencei-tó barátai

Napra pontosan harminc évvel ezelőtt írtuk meg, hogy választmányi ülést tartott aznap 16 órától a Velencei-tó Barátainak Szövetsége, a velencei Juventus Szálló konferenciatermében. A résztvevők először tájékoztatót hallgathattak meg a Velencei-tó környékének közbiztonsági helyzetéről és a lehetséges intézkedésekről, majd az illetékesek szót ejtettek a tó terület vízháztartási gondjairól is – olvastuk a tudósításban.

Balatoni hatás Enyingen

2001. március 22-én az enyingi Kiserdő lakóparkról írtunk a vezető cikkünkben. Az azóta már megépült lakóparkról akkor a Fejér Megyei Hírlap azt írta, akár két éven belül megépülhet. Lapunk úgy gondolta, hogy „A Balaton közelsége a külföldieket is becsalogatja Enyingre” – s ebben nem is tévedtek nagyot. A kialakítandó hatvankét darab, 720 négyzetméteres telken egyébként tetőtér-beépítéses házak épültek a tervek szerint.

Tíz éve gördülékenyen

Tíz éve írtunk arról, hogy a székesfehérvári polgármesteri hivatal építésigazgatási, valamint szociális irodájának a legnagyobb az ügyfélforgalma. Nem volt hát véletlen, hogy az ügyfélfogadási napokon eddig sokan álltak sorban a hivatal épületeiben, de 2011 március végén ez az időszak véget ért, ugyanis az önkormányzat a városházához tartozó, Kossuth utcai irodájában kialakította a valóban korszerű és ügyfélbarát ügyintézési rendszert – tudósította a Fejér Megyei Hírlap egy évtizede.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!